Je bewust inzetten voor de relatie
Je inzetten betekent dat je ervoor kiest te werken aan wat voor jezelf belangrijk is binnen een relatie.
Het betekent werken aan het overwinnen van hindernissen die een belemmering zijn voor het vrij stromen van gevoelens, denken over en uitdrukking geven aan liefde, zowel in jezelf als binnen de relatie.
In het begin van een relatie hebben de partners geen enkele zekerheid over de vraag wat ze voor elkaar betekenen of hoe hun relatie zich zal ontwikkelen. Bij elkaar blijven is overigens maar een klein deel van wat een relatie en verbondenheid impliceert. De essentie van een relatie aangaan is de bereidwilligheid en toewijding aan elkaars ontplooiing d.w.z. de bereidheid van beide partners om zich volledig open te stellen voor het leven zelf - om samen moeilijke tijden door te komen, problemen te bespreken, aan te pakken en te overwinnen.

Je bewust inzetten voor de relatie is iets dat geleidelijk groeit en zich verder ontwikkelt door te leren tolerant te zijn en elkaar toestemming te geven om te voelen wat je voelt, in plaats van het te negeren of er kritiek op te leveren. Een relatie is een reis van twee mensen die leren zich vollediger open te stellen voor het leven door al hun goede en slechte eigenschappen toe te laten en ermee te werken. Bewust inzetten voor de relatie houdt je wakker en noodzaakt je om voortdurend evenwicht te zoeken op een dunne scheidslijn tussen vasthouden en loslaten.

Bemoedigende woorden van een Tibetaanse leraar die hij uitsprak na zware ontberingen tijdens de Chinese invasiemacht, zijn bij het opbouwen van een relatie ook van toepassing:
“voldoening vraagt geduld, stap voor stap.”
contactgegevens:

telefoon078 - 615 55 68
e-mailinfo@gzpsycholoogsmit.nl
documenten:

PDFbetalingsvoorwaarden NIP
PDFklachtenregeling NVGzP
PDFkwaliteitsstatuut 2019
PDFprivacyverklaring 2018
©2020 Elementary Design