Jezelf zijn: hoe doe je dat?
Als kind voegen we ons allemaal naar het gezin waar we deel van uitmaken en de omgeving waarin wij geboren zijn. Onze persoonlijkheden ontwikkelen zich en worden bepaald door wat wij mee krijgen bij geboorte, onze plek in ons gezin, levensstijl, cultuur van onze omgeving en door onze reactie hierop. In het dagelijks leven ontwikkelen we - ieder op een eigen wijze - een manier van overleven. We kunnen een vrolijk en druk persoon worden met een krachtige aanwezigheid, stil in onze schulp kruipen of clown worden om niet te hoeven laten zien wat we werkelijk voelen. We leren een masker opzetten en te doen alsof we niets voelen.

Net als bij kinderen hebben we allemaal een pure en onbevangen kern. En net zoals een kind stralend kan kijken, zouden ook wij onze schittering voluit kunnen laten stralen.
Opnieuw leren spontaan en ontvankelijk te zijn, je niet kleiner voordoen dan nodig is, is fijn.

We hoeven ons niet in te houden, want wie gelukkig is en wie straalt, inspireert ook de ander.
Jij hoeft niets te bewijzen of te presteren, je hoeft niet beter te zijn dan een ander. Als je jezelf leert te accepteren en eerlijk bent over jezelf, dan wordt jij wie je werkelijk bent, wordt je eigen leven draaglijker en geniet de ander er meer van.

Het is moedig en leuk om opnieuw te ontdekken wat jouw kern is en jezelf af te vragen: wie ben ik? wat wil ik? Als jij deze reis onderneemt, ben je bereid de weg van menswording op je te nemen en te worden wie jij bent.
contactgegevens:

telefoon078 - 615 55 68
e-mailinfo@gzpsycholoogsmit.nl
documenten:

PDFbetalingsvoorwaarden NIP
PDFklachtenregeling NVGzP
PDFkwaliteitsstatuut 2019
PDFprivacyverklaring 2018
©2020 Elementary Design