Veranderen: het kan anders
Hoe kunnen wij veranderen zonder ons vast te klampen aan het idee dat altijd alles moet blijven zoals het is ? Veranderingen leiden ons naar het onbekende van het leven. Dat vraagt doorzettingsvermogen en kan pijnlijk zijn. Veranderen kan ook inspirerend werken en nieuwe mogelijkheden bieden.

De ‘Reis van de Held’ is een veelgebruikte metafoor voor uitdagingen en keuzes waar we tijdens het veranderen mee te maken krijgen. De metafoor beschrijft het loslaten - opnieuw beginnen - terugkomen bij je zelf.

De reis van de held begint met een knagend gevoel, diep van binnen, dat er iets moet gebeuren. Je wordt uitgenodigd om de jou bekende wereld los te laten en erop uit te gaan. De vraag is of de held/heldin in jezelf dit durft.

Jij moet opnieuw kiezen welke levensdoelen voor jou de moeite waard zijn en bereid bent te doen om die doelen te bereiken. Als je daarbij voldoende kracht en vertrouwen verzameld hebt, kun je over de drempel stappen en het onbekende tegemoet gaan. Veranderen is weemoed voelen – verlangen om vast te houden wat je kent.

De weg van verandering kan eenzaam zijn, maar er zijn mensen die je zullen helpen. Tijdens het veranderen worden onze talenten of potenties verder ontplooid, worden wij geconfronteerd met onze diepste angsten en zitten we gevangen in de cirkel van pijn, verdriet en lijden. We zijn onderdeel van de Circle of Life (Lion King, Elton John.)

Aan het eind van het proces is het belangrijk te kunnen ontvangen, erkenning te geven en onder ogen te zien dat je iets gecreëerd hebt, zodat je weer tevreden bij jezelf thuis kunt komen.
contactgegevens:

telefoon078 - 615 55 68
e-mailinfo@gzpsycholoogsmit.nl
documenten:

PDFbetalingsvoorwaarden NIP
PDFklachtenregeling NVGzP
PDFkwaliteitsstatuut 2019
PDFprivacyverklaring 2018
©2020 Elementary Design