Waarom psychologische hulp?
Bij de open dag die wij recentelijk in de Zorgmolen hebben gehad viel mij op dat sommige mensen het lastig vinden om psychologische hulp te vragen. Angst is een slechte raadgever. In dit artikel wordt dit nader toegelicht aan de hand van denkbeelden uit de psychologie. Wanneer het leven ons te zwaar wordt of wanneer wij ervaren dat het niet meer lukt, zijn er veel redenen om hulp te vragen.
Hulp zoeken begint met de erkenning dat het alleen niet lukt. Hulp zoeken bij een psycholoog, is vaak het begin van een genezingsproces. Een proces van waaruit mogelijkheden gezocht kunnen worden om met ontstane situatie om te gaan.
Hulp vragen is een mogelijkheid om harmonie te ontwikkelen tussen de positieve en negatieve kwaliteiten van onze persoonlijkheid. Hoe kunnen we en functionerend geheel laten ontstaan? Hoe brengen we negatieve en positieve elementen in onszelf met elkaar in balans zodat wij beter kunnen gaan functioneren?
Problemen die zich aandienen eisen dat je aan jezelf werkt, dat je jezelf onder ogen durft te zien, en leert omgaan met je tekorten.

Psychologische hulp is ondersteuning bij het zoeken naar zelfontplooiing. Het helpt je een weg uit problemen te zoeken en een weg te wijzen naar vermoede, en onvervulde mogelijkheden. Zelfontplooiing is een proces van bewustwording, verwerking van problemen en conflicten en het bekwaam leren hanteren van onze vermogens zodat wij meer levensvreugde kunnen ervaren.
De vraag ‘wat heb ik nodig?’ nodigt uit tot het zoeken naar mogelijkheden om weer van jezelf te houden, naar het verbeteren van persoonlijke relaties en idealen, zoeken naar wat mooi en inspirerend is.
contactgegevens:

telefoon078 - 615 55 68
e-mailinfo@gzpsycholoogsmit.nl
documenten:

PDFbetalingsvoorwaarden NIP
PDFklachtenregeling NVGzP
PDFkwaliteitsstatuut 2019
PDFprivacyverklaring 2018
©2020 Elementary Design